top of page

Biophilic Design

"Healing spaces"/interieur architectuur

De term 'Biophilia' betekent 'liefde voor het leven of levende systemen'.

Het werd voor het eerst gebruikt door Erich Fromm om een psychologische oriëntatie te beschrijven van aangetrokken te worden tot alles wat levend en vitaal is.  De beroemde bioloog E.O. Wilson beschrijft Biophilia als "de verbindingen die mensen onbewust zoeken naar de rest van het leven." Hij stelt de mogelijkheid voor dat de diepe verbondenheid die mensen hebben met andere levensvormen en de natuur als geheel zijn geworteld in onze biologie.

Waarom is Biophilic Design vitaal?

Biophilic Design ontwerp in Architectuur is niet alleen een duurzame ontwerpstrategie die mensen opnieuw in contact brengt met de natuurlijke omgeving, maar ook de innovatieve manier om onze gebouwomgeving te vitaliseren, de milieu-impact van de bebouwde wereld te verminderen en mensen opnieuw met de natuurlijke wereld te verbinden.
Caperna en Serafini definiëren Biophilia als het soort architectuur dat ons in staat stelt om onze aangeboren behoefte aan verbinding met het leven en vitale processen te realiseren. “Biophilic spaces” die zij definieerden als de omgeving die het leven versterkt en de sociologische en psychologische componenten ondersteunt.


Samen  kunnen we een innovatief en duurzaam ontwerp creëren dat je inspireert, een omgeving die je kracht geeft, je helpt ontspannen, jezelf uitdrukken, ontwikkelen, helpen groeien en genezen, waar je plezier kunt hebben en blij kunt voelen.
Een omgeving waar iedereen zich in harmonie voelt met elkaar en met de natuur. Healing spaces , zoals scholen waar kinderen betere resultaten halen, ziekenhuizen waar patiënten sneller herstellen, kantoren waar werknemers productiever zijn en gemeenschappen waar mensen meer van hun buren en families weten te gedijen.


Wilt u meer weten over Biophilic design neem dan vrijblijvend contact met ons op via deze link

bottom of page